• Akkent, Enderlife Apartmanı, 2357. Sk. No:36/A, 33160 Yenişehir/Mersin
  • Haftanın 7 günü açığız

Sağlığınızı Düşünün

Sevdiklerinizi Düşünün

Sağlık Kabini

Size Çok Yakınız

Bir Tıkla Bize Ulaşın

Vakit Kaybetmeyin
Hızlı Randevu : +90 544 124 39 33

Evde Serum Takma Hizmeti Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Evde Serum Takma Hizmeti Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Anadolu Sağlık Kabini

Evde Serum Takma Hizmeti Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? 

Evde serum takma hizmeti damar yoluyla antibiyotik, diğer damar yoluyla alınan ilaçlar, damar yoluyla mama ve sıvı alımı işlemlerinin hemşireler vasıtasıyla uygulandığı hizmetlere denir.

Evde serum takma hizmeti, hastaların ve hasta yakınların hastanede geçirdikleri zamanı azaltan kolaylaştırıcı işlemlerdir. Amacı hastaneye gidemeyecek durumda olan hastaların herhangi bir sağlık merkezine gitmesine gerek kalmadan, ilaç ile ilgili tedavilerin kendi ev konforları içerisinde gerçekleştirmektir.

 

Serum Takma Hizmeti Ne Demek?

 

Doktor tarafından konulan tanı sonrasında hastanın tedavisi sürecinde yapılan işlemlerdir. Hastaya verilmesi gereken ilaç ve serum tedavilerinin direkt olarak damar içerisine intravenöz (IV) kateter vasıtası ile gerçekleştirilmesidir.

Hali hazırda hastanede bulunan ünitelerde hastalara uygulanmakta olan serum tedavisi doktor onayı ve hasta isteğiyle birlikte evde de bu yöntem vasıtası ile uygulanabilir.

 

Serum Takma Hizmeti Kim Tarafından Uygulanır?

Evde serum takma hizmeti, söz konusu alanda uzmanlaşmış hemşirelik ve dengi yüksekokullardan mezun olan kişiler tarafından verilir. Sağlık Bakanlığından gerekli ruhsatları almaya hak kazanan evde sağlık hizmeti uygulayıcıları söz konusu işlemleri profesyonel bir şekilde uygularlar. Alanında uzman hemşireler doktor tarafından reçetelendirilmiş serum takma hizmetini ev ortamında sterilize edilmiş cihazlar ile konforlu bir şekilde gerçekleştirilir.

 Evde Serum Takma Hizmeti Kapsamındaki Tedaviler Nelerdir?

Evde serum takma kapsamında verilen tedaviler şunlardır;

 

  • Oral (Ağız) yol ile beslenmekte güçlük çeken hastalarda parenteral (damar yolu) vasıtası ile beslenme,
  • Ameliyat akabinde meydana gelebilecek ağrı sebebiyle ihtiyaç duyulan tedaviler,
  • Geçirilen hastalık sonrası elektrolit dengesi bozukluklarında, metabolizmanın dengesinin normale dönmesi gereken hallerde,
  • Hasta ameliyat geçirmişse ve sonrasında ağrılar oluşmuşsa uygulanan ağrı kesici tedaviler,
  • Kemoterapi tedavisi uygulanan onkoloji (kanser) hastalarının tedavilerinde,
  • Ortaya çıkabilecek enfeksiyonlar sonrası uygulanmakta olan antibiyotik tedavilerinde,
  • Hastanede kalmak veya tedavi görmek istemeyen hastalarımıza,
  • Tedavi kapsamında hastaneye ulaşımı zahmetli olan, ayağa kalkması ve hastane süreçlerine girmekten kaçınan hastalarımıza uygulanan tedaviler.

 

Evde Serum Takma Hizmetinde Dikkat Edilecekler?

Evde serum takma hizmeti uygulanırken hastalarda verilen ilaçlara bağlı olarak birtakım istenmeyen durumlar gerçekleşebilir. Bunlardan en çok karşılaşılanı ilaca bağlı alerjik tepkimelerdir. Bunu önleme adına uzman hemşire hastadaki gelişmeleri takip etmek ve gerektiğinde önlem almaktadır.

Bu durumu önleme hizmeti çerçevesinde ilaç kullanmadan hastanın alerjik durumu sorgulanmalıdır. Serum takılacak ilaçların son kullanım tarihlerine dikkat edilmelidir. İlacın hastaya uygulanma şekli dikkatli bir şekilde gerçekleştirilmelidir. Serumun takılacağı damar yolunun steril, sabit ve güvenli bir şekilde açıldığından emin olunmalıdır. Açılan damar yolu üzerinde tepkimeler var ise damar yolu açılımı farklı bir noktaya kaydırılmalıdır.

İLETİŞİM

Hi, How Can We Help You?
Şimdi Ara
Adres Tarifi