• Akkent, Enderlife Apartmanı, 2357. Sk. No:36/A, 33160 Yenişehir/Mersin
  • Haftanın 7 günü açığız

Sağlığınızı Düşünün

Sevdiklerinizi Düşünün

Sağlık Kabini

Size Çok Yakınız

Bir Tıkla Bize Ulaşın

Vakit Kaybetmeyin
Hızlı Randevu : +90 544 124 39 33

Dikiş Atma ve Alma

Dikiş Atma ve Alma

Anadolu Sağlık Kabini

Evde Dikiş Atma Ve Alma Hizmeti Nedir?

Dikiş atma ve alma işlemi sağlık çalışanı tarafından hijyen kurallarına uyularak gerçekleştirilen bir işlemdir. Evde sağlık hizmetleri kapsamına da giren bu işlem için gerekli başvuruların yapılması dahilinde; sevdiklerimizin ve kendi sağlığımızı riske atmadan hizmet alınabilmektedir.

Dikiş Atma Nedir?

Dikiş atma işlemi genellikle acil durum gerektiren bir uygulamadır. Uzman kişiler tarafından yapılması gereken bir işlemdir. İşlemin başlaya bilmesi için yapılması gerekenler vardır. Bunlar;

  • Sağlık personeli genel hijyen kurallarını uygular. Bu aşamada hijyen kuralları 3 aşamalıdır. Bunların ilki dikiş atılacak ortamın steril hale getirilmesidir. İkincisi ise uygulamayı yapacak olan personelin kişisel hijyen kurallarını uygulaması ve işlem esnasında maske ve eldiven kullanmasıdır. Son olarak da uygulama esnasında kullanılacak olan ekipmanların steril hale getirilmesidir.
  • Dikiş atılacak olan bölge izotonik ya da diğer temizleyici ekipmanlar ile temizlenmelidir. Bu sayede olası bakteri ve mikroplar, pıhtı ve ölü hücreler atılmış olur. Bu sayede de enfeksiyon kapma riskinin önüne geçilmiş olunur.
  • Temizlenme işlemi sonlandıktan sonra uzman sağlık personeli tarafından dikiş atma işlemi başlar.
  • Dikiş atma işlemi bittikten sonra dikiş atılan bölge temiz bir bandaj ile kapatılır. Bunun amacı, dikiş atılan bölgenin dış etmenlere karşı korunmasıdır. Bandaj uygulanan bölge en az 2 gün kuru tutulmalıdır. Sonrasında bandaj açılarak pansuman işlemi uygulanır ve tekrar temiz bir bandaj yardımı ile dikiş atılan bölge dış etmenlere karşı korumaya alınır ve uzman hemşirenin ya da doktorun ön gördüğü süre zarfında bu uygulama tekrar edilir.

Evde sağlık hizmeti kapsamında yapılan bu işlemlerin uygulanma süreci içerisinde, uzman personelin bulunmadığı zamanlarda bandajda meydana gelebilecek kanlanma, iltihaplanma, enfeksiyon kapma ya da olası tüm şüphelerde hemen sağlık personeli aranarak bilgi verilmelidir. Bu gibi durumların acil müdahale gerektirebileceği unutulmamalıdır.

Dikiş Alma Nasıl Yapılır?

Ameliyat sonrasında ve yaralanma durumlarında atılan dikişler, hastaya ve dikişlere göre farklılık içerse de 10 gün sonra alınmaktadır.

Evde dikiş alma işlemi; uzman personelin uygun bulması halinde tıpkı dikiş atma işleminde gerçekleştirilen hijyen şartları çerçevesinde gerçekleştirilir.

Evde sağlık hizmetleri kapsamı içerisinde, dikiş atma ve alma gibi basit cerrahi işlem yapılabilmektedir. Bu uygulamadan faydalanmak için gerekli kurumlara müracaat edilmesi yeterli olmaktadır.

İLETİŞİM

Hi, How Can We Help You?
Şimdi Ara
Adres Tarifi