• Akkent, Enderlife Apartmanı, 2357. Sk. No:36/A, 33160 Yenişehir/Mersin
  • Haftanın 7 günü açığız

Sağlığınızı Düşünün

Sevdiklerinizi Düşünün

Sağlık Kabini

Size Çok Yakınız

Bir Tıkla Bize Ulaşın

Vakit Kaybetmeyin
Hızlı Randevu : +90 544 124 39 33

Evde Enjeksiyon Hizmeti Nasıl Planlanır?

Evde Enjeksiyon Hizmeti Nasıl Planlanır?

Anadolu Sağlık Kabini

Evde Enjeksiyon Hizmeti Nasıl Planlanır?

Evde enjeksiyon hizmeti, deneyimli hemşirelerden evde rahat ve sorunsuz bir şekilde enjeksiyonlar alabilirsiniz.   Birçoğumuz hasta olduğumuzda tedavilerimize dâhil ettiğimiz enjeksiyonlar kullanımları konusunda sıcak görünmüyor. Hatta biraz endişeliyiz, ancak enjeksiyonlara devam eden tedaviler, hastalığı iyileştirmede daha hızlı sonuç veriyor.

Enjeksiyon işlemi basit ve kolay bir işlemdir ancak tek başımıza yapamayacağımız bir işlemdir.  Bu basit işlem ile sabah ve akşam hastaneye gitmenize gerek kalmaz. Zor durumlarda sevdiklerinizi hastane kapılarının dışında bekletmek, tanıdıklarınız veya akrabalarınızın sizi uyandırıp hemşirenizi aramasına gerek yoktur. Evde enjeksiyon hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Evde Enjeksiyon Hizmeti Nedir?

Hastanın doktoru tarafından reçete edilen bir ilacın, ilacın şekline bağlı olarak kas içi, deri altı veya damar yolu ile hastanın vücuduna enjekte edilmesi işlemine enjeksiyon (iğne) uygulaması denir.   İnsülin enjeksiyonlarından kemoterapötik ilaç uygulamasına kadar tüm enjeksiyon hizmetleri deneyimli ve eğitimli hemşireler tarafından ev ortamında basit, ağrısız ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilir.

Evde Enjeksiyon Hizmetini Kim Yapar?

Evde enjeksiyon hizmetleri evde tıbbi bakım ve bakım hizmetlerinin yazılı prosedürleri takip edilerek eve kabul edilen nitelikli ve deneyimli hemşireler tarafından verilmektedir.  Ülkemizde sunulan sağlık hizmetleri ile sadece Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış poliklinik merkezlerinde hastanın evine giriş hakkı bulunmaktadır.  Yetkili bir ayakta tedavi merkezi, hastanın reçetesinden olası komplikasyonlara kadar evde verilen tüm hizmetlerden sorumludur.

Evde Enjeksiyon Hizmeti İçin Hangi Kurumdan Hizmet Alınır?

Enjeksiyonlardan sorumlu kişi ve kurumlar vardır. Buna hemşirelik ve dengi okullardan, doktorlardan, sağlık bakanlığı onaylı kuruluşlardan, tıp merkezlerinden, hastanelerden ve evde bakım merkezlerinden mezun olanlar dâhildir. Eczanelere enjeksiyonlar Sağlık Bakanlığı tarafından yasaklanmıştır. Evde enjeksiyon hizmetini kullanırken hizmeti alan tesisin Sağlık Bakanlığı tarafından belgeli olup olmadığını mutlaka kontrol edilmelidir.

Kişiselleştirilmiş bakımı seçerseniz, prosedürü uygulayan kişiden bir hemşirelik okulundan veya eşdeğer bir yeterlilikten mezun olduğunuzu kanıtlamasını isteyin. Evde enjeksiyon yapmak için sağlık uzmanınızın reçetenizi kontrol etmesi gerekir. Reçetesiz ilaç uygulaması meşru bir süreç değildir.

Evde Enjeksiyon Çeşitleri Nelerdir?

İlk enjeksiyon yöntemi deri altı enjeksiyonudur. Deri altı enjeksiyon için en uygun yer üst kolun dış yüzeyi veya bacağın üst lateral kısmıdır. Bu bölgelere ek olarak üst göğüs veya karın bölgesindeki deri yoluyla göğüs içine enjekte edilebilir. Kaslara yapılan enjeksiyonlar esas olarak kalçalardan yapılır. Baldır ve kol kaslarına da enjekte edilebilir.

Kalça ekleminden enjeksiyon için en uygun bölge aşağıdaki gibi belirlenir. Enjektörün koksiksinin sağına veya soluna omurgaya dik bir çizgi çizin. Bu çizginin ortasına dikey bir çizgi çizilir. Bu nedenle belin bir tarafı dörde bölünmüştür. Bu nedenle iğne üst ve dış kısımlara yerleştirilmelidir.  İlacın doğrudan damardan dolaşım sistemine iletilmesi için intravenöz enjeksiyonlar yapılır. Bu görev için kullanılan şırınganın boyutu ilaç miktarına bağlıdır. İntravenöz enjeksiyon için en uygun bölge kolda dirseğin önündeki damardır.

İLETİŞİM

Hi, How Can We Help You?
Şimdi Ara
Adres Tarifi